Betrouwbaarheid- & veiligheidstips

Het is handig te weten dat de website enkel een online dienst is waarop gebruikers gratis en tegen betaling advertenties kunnen plaatsen. De transactie tussen een verkoper en koper is volledig onafhankelijk van Tradus' bemoeienis en Tradus speelt geen rol in het faciliteren van de transactie met betrekking tot publicaties geplaatst op de website. Tradus levert enkel de infrastructuur die gebruikt wordt door derde partijen voor het plaatsen van advertenties en initieert of kiest de ontvanger van informatie overgedragen door zijn netwerk niet, noch selecteert het of past het informatie aan opgenomen in dergelijke overdrachten. Tradus is geen partij en haalt geen gewin uit een transactie tussen advertenties van partijen geplaatst op Tradus.

Uw veiligheid is net zo belangrijk voor ons als voor u. Om die reden zijn we constant op zoek naar frauduleuze publicaties. Toch blijft het moeilijk om frauduleuze koopintenties of verkoopintenties te detecteren. Daaorm hebben we enkele tips voor u opgesteld om in gedachten te houden als u handelt op Tradus:

TIPS OM FRAUDULEUZE ADVERTENTIES TE DETECTEREN

- Verdacht lage prijs, onder de marktprijs. De deal lijkt te goed om waar te zijn!
- De verkoper zet druk op u om te betalen voordat u de machine of het voertuig ziet.
- De verkoper staat niet toe dat de machine persoonlijk bekeken wordt. Verzenden van de machine is de enige aangeboden optie.
- De communicatie kan niet via telefoon of persoonlijk geschieden.
- De verkoper heeft slechts enkele foto's van het materiaal en 'wil' niet meer foto's delen.

ALGEMENE TIPS VOOR KOPERS

- Probeer de machine te controleren voordat u verdergaat met betaling.
- Als de verkoper druk op u zet om te betalen voordat u het aanbod gezien heeft is het beter om weg te lopen.
- Val niet voor de belofte van levering, het is beter als u de verzending zelf kunt regelen.
- Ontmoet de verkoper persoonlijk op een openbare plek waar u zich comfortabel voelt.
- Het serienummer moet overeenkomen in zowel materiaal als koopovereenkomst.
- Deel geen bankgegevens, persoonlijke of officiële documenten met vreemden.

ALGEMENE TIPS VOOR VERKOPERS

Oplichters proberen soms vertrouwelijke informatie te achterhalen met phishing via e-mail, telefoon of SMS (onder anderen).
Daarmee kunnen ze nepberichten sturen waarin ze zich voordoen als een legitiem instituut.

Volg alstublieft deze aanbevelingen:
- Log enkel in met uw Tradus-account op www.tradus.com.
- Deel geen bankgegevens vertrouwelijke informatie of documenten met vreemden.
- Wees voorzichtig met SMS-berichten als de landcode of het telefoonnummer en de taal niet overeenkomen en als het bericht URL's bevat.
- Als u enige twijfel heeft over mogelijke nepberichten namens Tradus, stuur dan alstublieft een e-mail naar support@tradus.com.

Andere aandachtspunten voor verkopers:
- Wees voorzichtig met onrealistische voorstellen die te goed lijken om waar te zijn.
- Valideer de juistheid van controles ontvangen van verkopers voordat u verdergaat met verdere handelingen (verzending, geld terugbetalen...).
- Accepteer nooit een SMS of e-mail als betaalbewijs - deze zijn erg makkelijk te vervalsen. Bel uw bank om te controleren dat de middelen zijn goedgekeurd.