Tillids- & sikkerhedstips

Det er relevant at bemærke at websiden kun er en online tjeneste, der giver brugerne mulighed for at opslå gratis og betalte rubrikannoncer. Transaktionen mellem en sælger og køberen foregår helt uden at Tradus er involveret og Tradus gør ikke noget for at facilitere transaktioner i forbindelse med tilbud publiceret på websiden. Tradus leverer blot infrastrukturen, som bruges af tredjeparts brugere til at opslå rubrikannoncer, og påbegynder eller vælger ikke modtageren af information der sendes af brugere gennem netværket, og de vælger eller modificerer heller ikke information indeholdt i denne type meddelelser. Tradus er ikke en part og opnår ikke nogen andel af transaktionen mellem parter for hvem annoncer er blevet opslået på Tradus.

Din sikkerhed er ligeså vigtig for os, som den er for dig. Derfor er vi hele tiden på udkig efter svigagtige tilbud. Ikke desto mindre er det svært at opdage svigagtige intentioner om køb eller salg. Derfor har vi sammensat nogle tips til at have i baghovedet, når du handler på Tradus:

TIPS TIL AT OPDAGE SVIGAGTIGE ANNONCER

- Priser som er sat mistænkeligt lavt, under markedsprisen. Tilbuddet virker for godt til at være sandt!
- Sælgeren lægger pres på dig for at få dig til at betale, før du har set maskinen eller køretøjet.
- Sælgeren giver ikke tilladelse til at du kan tjekke maskinen fysisk. Forsendelse af maskinen er den eneste mulighed der tilbydes.
- Kommunikationen kan ikke foregå via telefon eller fysisk.
- Sælgeren har kun nogle få billeder af udstyret og han ""vil"" ikke dele flere billeder.

GENERELLE TIPS TIL KØBERE

- Prøv at tjekke maskinen, før du går videre med at overføre pengene.
- Hvis sælgeren lægger pres på dig for at få dig til at betale før du ser tilbuddet, er det bedst at holde sig væk.
- Fald ikke for løfter om levering, det er bedre hvis du kan arrangere og koordinere leveringen selv.
- Mød sælgeren fysisk på et offentligt sted som du er komfortabel med.
- Serienummeret skal matche i både udstyrs- og salgskontrakten.
- Del ikke bankoplysninger, personlige eller officielle dokumenter med fremmede.

GENERELLE TIPS TIL SÆLGERE

Nogle gange prøver svindlere at skaffe fortrolige informationer ved hjælp af phishing-teknikker via e-mail, telefon eller sms (blandt andre kanaler).
Så de kan sende falsk kommunikation, hvor de giver sig ud for at være en legitim institution.

Følg venligst disse anbefalinger:
- Du bør kun logge ind på din Tradus-konto på www.tradus.com.
- Del ikke bankoplysninger, fortrolig information eller dokumenter med fremmede.
- Vær forsigtig med sms-beskeder, når landekoden for telefonnummeret og sproget ikke matcher og når webadresser er inkluderet i beskeden.
- Hvis du er i tvivl om potentiel falsk kommunikation på vegne af Tradus, bedes du sende os en e-mail til support@tradus.com.

Andre vigtige punkter for sælgere:
- Vær forsigtig med urealistiske forslag, som lyder for gode til at være sande.
- Undersøg gyldigheden af checks der modtages fra sælgere, før du går videre med yderligere handlinger (levering, tilbageførsel af penge...).
- Accepter aldrig en sms eller e-mail som bevis for betaling - de er meget nemme at forfalske. Sørg for at ringe til din bank for at sikre at pengene er gået igennem.